My Followers = My Friends

::e-book yang menarik::

29.1.11

4th : Lepak's Time

on 28th January 2011
Friday

After balik dr kerja terus ke rumah baru kerna ada maintenance nk dtg tuk baiki flush yg rosak di bilik air utama...lama juga la menunggu...tepat kul 630 ptg, kerja membaiki kerosakan pn habis...aku n suami terus gerak ke pasar malam di Persint 2 (seminggu 2x, Selasa n Jumaat je tau) untuk mencari makan malam...( x larat nk masak, sbb mlm nnt nk gerak balik ke umah mak mertua)..so aku n suami pun jalan2 cari makan..untuk adik2 n ibu d rumah skali...menu menjadi pilihan ku n suami ialah mee rebus n kuey teow goreng...(fuh sedap gak la).

Selesai sahaja mkn mlm, aku n suami trus gerak balik ke keramat...smpi sahaja di keramat trus gerak pula ke kedai makan berhampiran kerana adik ipar ku x mkn lg..suami ku terus menghubungi sepupunya (shasha n emi) lpk mkn bersama...bile masing2 dh kenyang pe lg..jln2 time r..lokasi utama ialah danau kota.

Setiba di Danau Kota, mcm biasalah..mst jln sesak ngn kreta n orang. Misi utama ke Danau, untuk mencari baju ala2 askar untuk uda. Uda ada staff party pd hr Selasa ni..so temanye ala2 "combat''...pusing pnye pusing...alhamdulillah..jumpa ape yg uda cari...Selesai je cari brg uda..hujan gerimis membasahi Danau Kota. so...pe tggu lg, C A B U T la....hehehe.kitaorg trus pulang ke rumah...n tdoooo time!!!! krn keletihan..

Esok ada MISI lain...so tggu ceritanya plak ye... ;)
post-footer-line-3

3rd : 7 Ayat Cinta

Sabda Rasulullah SAW:

Barangsiapa yang hafal dan
mengamalkan tujuh kalimah ini akan
dimuliakan oleh Allah dan malaikat dan
akan diampuni dosa-dosanya walau
sebanyak buih di lautan..

1.bismillahhirrahmannirrahim:
 pada tiap-tiap hendak melakukan sesuatu.

2.alhamdulliah:
 pada tiap-tiap habis melakukan sesuatu.

3.astagfirrullah: 
jika tersilap mengatakan sesuatu yang buruk.

4.insyaallah: 
jika ingin m├╣elakukan sesuatu pada masa akan datang.

5.lahaulawalaquataillahbillah:
 bila tidak dapat melakukan sesuatu yang agak berat 
atau melihat sesuatu yang buruk.

6.innalillah:
 jika menghadapi musibah atau melihat kematian.

7.laailaahaillallah:
 bacalah sepanjang siang dan malam sebanyak2nya.

*p/s: Amalkanlah selalu moga-moga kita tergolong dikalangan orang yang terpilih oleh Allah. InsyaAllah

post-footer-line-3

28.1.11

2nd : Celebration

On 25th January 2011
Tuesday, 12.00 am
Pak Ali Kopitiam's, Danau Kota


Bersama mereka yg terlibat
Pada 25hb yg lepas adalah hari lahirku yg ke-26 tahun, Secara jujurnya aku terlupa pd hari lahirku sendiri kerana terlalu bz menguruskan hal - hal keluarga...(",) Pada awalnya ak ingin berehat saja d rumah, ttp suami mengajakku ke keramat krn katanya adiknya rindu padanya n ingin makan bersama, so aku ikut kan la hajat suamiku walaupun dalam keadaan penat. Tak terlintas pun di kepala yg suami ingin menyambut hari kelahiran ku. Biasanya dia akn belanja mkn mlm sahaja.

Shasha, emy dan uda tlh lama tggu kami di Pak Ali Kopitiam, setibanya d sana. kami trus order makan kerna masing2 dh kelaparan...selesai je mkn aku rancak berbual ngn shasha smbil melihat gelagat shasha n emy yg slalu menggelikan hatiku...hahahahaha...tanpa ku sedari jam dh menunjukan pukul 12 pagi dan kejutan bermula....suamiku,shasha, emy n uda trus menyanyikan lgu "Happy Bithday To U" time tu Allah S.W.T je tau perasaan aku pd masa tu...(nk nangis pn ade, tp cover baik je) tahun pertama menyambut bersama suami tersayang..walaupun ianya x seberapa hebat sperti candle light dinner (wah berangan tinggi nye...) tp ia ckup bermakna buatku n xkn ku lupa hingga akhir hayat...Thank u  so much abg kerana menjd mastermind...n x lupa juga pada yg terlibat n yg menginggati hari lahirku...ucapan kalian adalah bermakna sekali...luv u all!!!

Bila bercerita ttg ''surprised party'' ni ..teringat zaman sekolah n kolej..time tu masa form 5, n kat kolej (x lupa juga di Otai Corner)..mmg tak boleh aku lupakan hgga sekarang...n smpi bila-bila pn. Oh ye..hampir terlupa..thanks pada adiku yg membaling telur pd ku di waktu subuh...smpi bilik bau telur... ;)


post-footer-line-3

27.1.11

1st : Akhirnya..ada BLOG ;)

27th January 2011
Thursday

Akhirnya..siap juga blog aku...asalanya aku plan nk create on 25th January 2011 sempena umurku 26 thn...(dh makin dewasa rupanya aku ni ;) tp x tggi2 juga ye...hahahaha)
tp x berkesempatan sbb terlalu bz uruskan kemasukan rumah baru. Hingga plan nk hangout ngn my bff di ikea terpaksa di tangguhkan (maaf ye ad n ayie), next time kte plan lg ye...(b4 22 february ni tau ;])

Sebagai permulaan story, biarla aku perkenalkan diriku serba sedikit ye ;

Namaku : Norazura Bt Abd Khalil
Umurku : kini 26thn
Statusku : telah berkahwin...isteri kepada Rabuan Arifin
Asalku   : dilahirkan di Melaka (di besarkan di Selangor)
Menetap: kini tinggal di Putrajaya

hmmm..tu je la kowt..x tau pe lg yg nk crita ttg diri sendiri.. ( klau nk thu lebih lanjut ttg diriku tnya la pd my bff ..sbb dorg lebih mengenali diri ini.. if yg baik kalian dgr....baik lah ak....if yg buruk, buruk la aku...)
post-footer-line-3